
Hummus med kikerter i chermoula-saus
Tilberedningstid 15 minutter
Porsjoner: 2

ENERGI (kcal)
176kcal
FETT
10.5g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
1.4g
KARBOHYDRATER
11.1g
HVORAV SUKKERARTER
0.59g
FIBER
4.1g
PROTEIN
6.6g
SALT
0.01g
- Per 100g
- Per porsjon
Ingredienser
1 fedd hvitløk (3g)
En bunt koriander (4 g)
Saften av en halv sitron (20g)
1 ts paprikapulver (2.3g)
1 ts malt spisskummen (2g)
1 ss extra virgin olivenolje (12.6g)
1 ss hvitvinseddik (11.4g)
240 g kikerter uten væske – 200 g for hummusen og 40 g for toppingen
1 ss tahini (18g)
Saften av én sitron (40 g)
1 ss extra virgin olivenolje (12.5g)
1 fedd hvitløk, finhakket (3g)
10 Ryvita Sesame Rye Crispbreads
Fremgangsmåte
- Blend alle ingrediensene til chermoula-sausen sammen i en kjøkkenmaskin sammen med litt salt og pepper. Vend 40 g kikerter i 1 ss (20 g) chermoula-saus. Resten av sausen holder seg godt i kjøleskapet og smaker deilig dryppet over kokt kjøtt eller fisk.
- For å lage hummusen blender du sammen 200 g kikerter, tahini, sitronsaft, olivenolje, hvitløk og litt salt og pepper til du får en jevn masse. Tilsett en skvett vann om nødvendig.
- Server hummusen med kikertene i chermoula-saus på toppen, sammen med thins-flatbrød. (Thins-flatbrødene er ikke inkludert i næringsinnholdet)