
Kyllingpai med purre, sopp og Ryvita-smulelokk
Tilberedningstid 60 minutter
Porsjoner: 4

ENERGI (kcal)
117kcal
FETT
5.6g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
2.6g
KARBOHYDRATER
5.7g
HVORAV SUKKERARTER
1.9g
FIBER
1.1g
PROTEIN
10.3g
SALT
0.15g
- Per 100g
- Per porsjon
Ingredienser
1 ss olivenolje
3 kyllingbryst, skåret i passe store biter (390 g)
1 ss smør (uten salt)
3 purreløk, renset, vasket og skåret i tykke skiver
300 g sjampinjongsopp
1 fedd hvitløk, finhakket
Bladene fra et par timiankvaster
50 g hvetemel
400 ml lettmelk
½ kube kyllingbuljong, smuldret (redusert salt)
150 ml lett crème fraîche
4 Ryvita Multigrain Rye Crispbreads
1 fedd hvitløk, grovhakket
Bladene fra noen få timiankvaster
50 g revet cheddarost
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C med vifte).
- Varm opp olivenoljen i en stekepanne og brun kyllingbitene på alle sider. Hell kyllingbitene ut av pannen og sett til side.
- Tilsett smør og deretter purre og sopp i pannen. Stek i 5–10 minutter til grønnsakene har myknet.
- Hell kyllingen tilbake i pannen sammen med hvitløk, timian og litt salt og pepper, og stek i ett minutt til.
- Strø over melet og stek videre i to minutter. Tilsett deretter melken og den oppsmuldrede, halve kyllingbuljongkuben og stek i 3–4 minutter til sausen har tyknet.
- Rør inn crème fraîche og hell blandingen i en paiform.
- Legg knekkebrødbiter i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, timian, salt og pepper. Bruk pulsfunksjonen til blandingen har konsistens som brødsmuler.
- Bland inn osten og strø blandingen over paifyllet.
- Sett formen på et bakebrett og stek i ovnen i 25–35 minutter til toppen er gyllen på farge og fyllet bobler.