Kyllingpai med purre, sopp og Ryvita-smulelokk

Kyllingpai med purre, sopp og Ryvita-smulelokk


Tilberedningstid 60 minutter

Porsjoner: 4


Oppskrift fra Ryvita

Utskriftsvennlig oppskrift
Kyllingpai med purre, sopp og Ryvita-smulelokk
ENERGI (kcal)
117kcal
FETT
5.6g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
2.6g
KARBOHYDRATER
5.7g
HVORAV SUKKERARTER
1.9g
FIBER
1.1g
PROTEIN
10.3g
SALT
0.15g
  • Per 100g
  • Per porsjon

Ingredienser

1 ss olivenolje

3 kyllingbryst, skåret i passe store biter (390 g)

1 ss smør (uten salt)

3 purreløk, renset, vasket og skåret i tykke skiver

300 g sjampinjongsopp

1 fedd hvitløk, finhakket

Bladene fra et par timiankvaster

50 g hvetemel

400 ml lettmelk

½ kube kyllingbuljong, smuldret (redusert salt)

150 ml lett crème fraîche

4 Ryvita Multigrain Rye Crispbreads

1 fedd hvitløk, grovhakket

Bladene fra noen få timiankvaster

50 g revet cheddarost

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C med vifte).
  2. Varm opp olivenoljen i en stekepanne og brun kyllingbitene på alle sider. Hell kyllingbitene ut av pannen og sett til side.
  3. Tilsett smør og deretter purre og sopp i pannen. Stek i 5–10 minutter til grønnsakene har myknet.
  4. Hell kyllingen tilbake i pannen sammen med hvitløk, timian og litt salt og pepper, og stek i ett minutt til.
  5. Strø over melet og stek videre i to minutter. Tilsett deretter melken og den oppsmuldrede, halve kyllingbuljongkuben og stek i 3–4 minutter til sausen har tyknet.
  6. Rør inn crème fraîche og hell blandingen i en paiform.
  7. Legg knekkebrødbiter i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, timian, salt og pepper. Bruk pulsfunksjonen til blandingen har konsistens som brødsmuler.
  8. Bland inn osten og strø blandingen over paifyllet.
  9. Sett formen på et bakebrett og stek i ovnen i 25–35 minutter til toppen er gyllen på farge og fyllet bobler.