
Laksefilet med sprø Ryvita- og urtetopping
Tilberedningstid 25 minutter
Porsjoner: 2

ENERGI (kcal)
142kcal
FETT
8.2g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
1.3g
KARBOHYDRATER
3.8g
HVORAV SUKKERARTER
1.4g
FIBER
1.5g
PROTEIN
12.1g
SALT
0.11g
- Per 100g
- Per porsjon
Ingredienser
2 Ryvita Multigrain Crunchy Rye Breads
1 fedd hvitløk, grovhakket
En liten bunt persille
Saft og revet skall av en halv sitron, og den andre halve sitronen i båter
2 ts olivenolje
2 laksefileter
2 store håndfuller salatblader
8 cherrytomater, skåret i to biter
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C med vifte).
- Legg knekkebrødbiter i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, persille, revet sitronskall og litt salt og pepper. Bruk pulsfunksjonen til blandingen har konsistens som brødsmuler. Bland deretter inn 1 ts olivenolje.
- Legg laksefiletene på et bakebrett og dekk dem forsiktig med toppingblandingen. Stek i ovnen i 12–15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
- Visp den gjenværende olivenoljen i en bolle sammen med sitronsaften og litt salt og pepper, og tilsett salatbladene og tomatene. Vend salaten i dressingen.
- Server laksen sammen med salaten og en sitronbåt.