Laksefilet med sprø Ryvita- og urtetopping

Laksefilet med sprø Ryvita- og urtetopping


Tilberedningstid 25 minutter

Porsjoner: 2


Oppskrift fra Ryvita

Utskriftsvennlig oppskrift
Laksefilet med sprø Ryvita- og urtetopping
ENERGI (kcal)
142kcal
FETT
8.2g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
1.3g
KARBOHYDRATER
3.8g
HVORAV SUKKERARTER
1.4g
FIBER
1.5g
PROTEIN
12.1g
SALT
0.11g
  • Per 100g
  • Per porsjon

Ingredienser

2 Ryvita Multigrain Crunchy Rye Breads

1 fedd hvitløk, grovhakket

En liten bunt persille

Saft og revet skall av en halv sitron, og den andre halve sitronen i båter

2 ts olivenolje

2 laksefileter

2 store håndfuller salatblader

8 cherrytomater, skåret i to biter

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (180 °C med vifte).
  2. Legg knekkebrødbiter i en kjøkkenmaskin sammen med hvitløk, persille, revet sitronskall og litt salt og pepper. Bruk pulsfunksjonen til blandingen har konsistens som brødsmuler. Bland deretter inn 1 ts olivenolje.
  3. Legg laksefiletene på et bakebrett og dekk dem forsiktig med toppingblandingen. Stek i ovnen i 12–15 minutter eller til fisken er gjennomstekt.
  4. Visp den gjenværende olivenoljen i en bolle sammen med sitronsaften og litt salt og pepper, og tilsett salatbladene og tomatene. Vend salaten i dressingen.
  5. Server laksen sammen med salaten og en sitronbåt.