
Mezze med rødbet- og fetadipp, persilleolje og oliventapenade
Tilberedningstid 30 minutter
Porsjoner: 4

ENERGI (kcal)
259 kcal
FETT
27g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
4.5g
KARBOHYDRATER
1.86g
HVORAV SUKKERARTER
1.62g
FIBER
1.58g
PROTEIN
1.66g
- Per 100g
- Per porsjon
Ingredienser
4 kokte rødbeter (kokt i usaltet vann, 280g)
100 g fetaost
Saften av en halv sitron (20g)
2 ss extra virgin olivenolje (25.2g)
½ fedd hvitløk, knust eller revet (1.5g)
2 ss extra virgin olivenolje (25.2g)
En liten bunt persille (8 g)
100 g steinfrie sorte oliven
1 fedd hvitløk, grovhakket (3 g)
1 ss extra virgin olivenolje (12.6 g)
Fremgangsmåte
- l rødbetdippen blender du sammen rødbeter, fetaost, sitronsaft, olivenolje, hvitløk og litt salt og pepper til blandingen er jevn.
- Til persilleoljen forveller du først persillen i kokende vann i 10 sekunder. Legg persillen omgående over i kaldt vann, før du tørker den på kjøkkenpapir og grovhakker den. Skyll blenderen og tilsett olje og persille sammen med litt salt og pepper. Blend til ingrediensene er godt blandet.
- Tilsett alle tapenade-ingrediensene i blenderen sammen med litt salt og pepper, og kjør på puls-innstillingen til du får en grøtete masse.
- Server rødbetdipp, persilleolje og tapenade i små boller sammen med crispbreads. Vel bekomme!