Mezze med rødbet- og fetadipp, persilleolje og oliventapenade

Mezze med rødbet- og fetadipp, persilleolje og oliventapenade


Tilberedningstid 30 minutter

Porsjoner: 4


Oppskrift fra Ryvita

Utskriftsvennlig oppskrift
Mezze med rødbet- og fetadipp, persilleolje og oliventapenade
ENERGI (kcal)
259 kcal
FETT
27g
HVORAV METTEDE FETTSYRER
4.5g
KARBOHYDRATER
1.86g
HVORAV SUKKERARTER
1.62g
FIBER
1.58g
PROTEIN
1.66g
  • Per 100g
  • Per porsjon

Ingredienser

4 kokte rødbeter (kokt i usaltet vann, 280g)

100 g fetaost

Saften av en halv sitron (20g)

2 ss extra virgin olivenolje (25.2g)

½ fedd hvitløk, knust eller revet (1.5g)

2 ss extra virgin olivenolje (25.2g)

En liten bunt persille (8 g)

100 g steinfrie sorte oliven

1 fedd hvitløk, grovhakket (3 g)

1 ss extra virgin olivenolje (12.6 g)

Fremgangsmåte

  1. l rødbetdippen blender du sammen rødbeter, fetaost, sitronsaft, olivenolje, hvitløk og litt salt og pepper til blandingen er jevn.
  2. Til persilleoljen forveller du først persillen i kokende vann i 10 sekunder. Legg persillen omgående over i kaldt vann, før du tørker den på kjøkkenpapir og grovhakker den. Skyll blenderen og tilsett olje og persille sammen med litt salt og pepper. Blend til ingrediensene er godt blandet.
  3. Tilsett alle tapenade-ingrediensene i blenderen sammen med litt salt og pepper, og kjør på puls-innstillingen til du får en grøtete masse.
  4. Server rødbetdipp, persilleolje og tapenade i små boller sammen med crispbreads. Vel bekomme!